Hidegen préselt levek

Lényeg Juice Bar

Hidegen préselt zöldség és gyümölcslevek

2021. óta

Lényeges történet

E történet 2021-ben akkor kezdődött, amikor két fiatal megismerkedett Budapesten.
Flóra főként egy kávézóban, Tomi pedig egy lébárban töltötte napja nagy részét.
A kisebbik részt pedig egymás társaságában.

Kávéztak, leveztek, beszélgettek...
Kis idő elteltével Tomi megosztotta Flórával az akkor már alakuló félben lévő álmát, amit később (és ma is folyamatosan) együtt alakítanak, fejlesztenek.


Szerettek volna létrehozni egy olyan bensőséges helyet, ahol az emberek a saját testi és lelki egészségükről gondoskodva teljes értékű, növényi alapanyagokból készült ételhez juthatnak, mindezt úgy, hogy ez az étkezési stílus közvetlen és közvetett környezetük számára is megfeleljen a fenntarthatóság szempontjainak.


Baráti és családi segítséggel indították a Lényeg Juice Bar üzletüket az XIII. kerületi Katona József utca 31. szám alatt. A kis boltban ők maguk
készítik a hidegen préselt, zöldség- és gyümölcsleveket, mindehhez több szezonális, megbízható magyar termelőtől származó alapanyagot használnak.

Flórát és Tomit hamar megkedvelték a környéken lakók, mert a lényeghez nem csak a “lé”, hanem a lélek is hozzátartozik. Új barátaikkal
szinte naponta találkoznak, s e bensőséges kapcsolatnak köszönhetően rendre serkentő visszajelzések és bátorító szavak támogatják őket.

Munkájukat idővel egyre több barát segítette, amiért rendkívül hálásak, mert így lehetőségük nyílik a folyamatos fejlődésre, ötletelésre.

Ma már esküvőkön és egyéb mulatságokon oltják a vendégek szomját, sőt Budapesten és környékén már egyre több vendéglátóhely teszi állandó kínálatává lényegüket.

A Lényeg technológia

Hidegen préselt gyümölcslé a préselés után

Hidegen préselés

A hidegen préselt gyümölcsleveket és zöldségleveket a kategóriájában piacvezető innovatív géppel készítjük.

Ennél az eljárásnál más technológiával ellentétben nem keletkezik hőhatás. A gép 11 tonna lassú nyomással egyszerűen kipréseli a gyümölcsök és zöldségek leveit.

A folyamat során nem bontja le hő a növények fontos enzimeit (nem HPP eljárással készül) így a vitaminok, ásványi anyagok 100%-a a kinyert lében marad.

Műanyagmentesen

A rengeteg műanyag szemét, a mikroműanyaggal kapcsolatos hírek aggasztó mértékűvé váltak, de mi hiszünk abban, hogy apró lépésekkel is hatalmas változásokat érhetünk el.

A Lényeg Juice Bárban már nem elérhető a PET palackos kiszerelés, csak a Ti palackjaitokba vagy üveg csomagolásba kínáljuk a hidegen préselt zöldség- és gyümölcsleveinket.

Hiszünk abban, hogy az egészség nem csak a poharunkban kezdődik, hanem a környezetünk védelmében is.